top of page

Banebrytende CO₂-avtale

Norsk e-Fuel og Carbon Centric har inngått en banebrytende avtale for leveranse av CO₂, hvor Carbon Centric skal stå for produksjon og leveranse av CO2 til Norsk e-Fuel sitt Alpha-anlegg i Mosjøen. CO₂ er en av de viktigste råvarene i syntetisk produksjon av bærekraftig flydrivstoff, som vil være nødvendig for å oppfylle EUs RFNBO SAF-mandater for flyselskaper som opererer fra EU-flyplasser fra og med 2030.


Avtalen innebærer bindende produksjon og leveranse for CO, med et årlig volum på over 130.000 tonn, hvor alle avgjørende vilkår om prismekanismer, tidslinjer, transportmodaliteter, beredskapsplaner, samt standarder og produktkvalitet er avtalt.


For å lese fullstendig pressemelding og aktuelle bilder, se nederst på siden (engelsk).


Vi er begeistret for denne banebrytende avtalen med Norsk e-Fuel. Den innovative tilnærmingen og ambisiøse planene for å produsere e-drivstoff samsvarer godt med vårt mål om å hjelpe verden nå netto nullutslipp raskest mulig, og er med på å støtte opp under målene til EU. Dette spennende partnerskapet handler ikke bare om å gjøre forretning; det handler om å gjøre en reell forskjell.

Fredrik Häger

CEO, Carbon Centric

Spørsmål kan rettes til

Kenneth Juul, CCO, +47 99 00 82 69, kj@carboncentric.no 

Fredrik Häger, CEO, +47 40 30 00 43, fh@carboncentric.no 


Full pressemelding (engelsk)

Press Release CO2 Supply Agreement
.pdf
Download PDF • 147KB

Comments


bottom of page